Amazon će uskoro dronovima dostavljati lekove na kućnu adresu

Foto: theguardian.com

Sijetl – Kompanija Amazon saopštila je da kupci u gradu Koledž Stejšn u Teksasu od sada mogu da dobiju lekove na recept uz pomoć dronova, koji će im isporučiti medikamente u roku od jednog sata od naručivanja.

Programirani dron će doleteti na adresu kupca, spustiti se na visinu oko četiri metara i ispustiti zaštićeni paket sa lekovima.

Amazon kaže da će kupci moći da biraju između više od 500 lekova, među kojima su uobičajena sredstva za stanja poput gripa ili upale pluća, ali ne i kontrolisane supstance.

Kalifornijska kompanija tvrdi da će njeni dronovi leteti na visini od čak 120 metara pre nego što su počnu da se spuštaju do kuće kupca, a pre ispuštanja paketa sa visine će proveriti da li se u zoni isporuke nalaze deca, kućni ljubimci ili bilo koja druga prepreka.

Amazonovo odeljenje Prajm Er počelo je lane u decembru da testira isporuke običnih predeta za domaćinstvo dronom u gradovima Koledž Stejšn i kaliforijskom Lokfordu.

Neke kompanije su i ranije izrazile želju da koriste dronove u komercijalne svrhe, ali nailaze na prepreke od strane američkih regulatora koji žele da se uvere u bezbednost korišćenja dronova.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…