1. Početna
  2. Borba protiv korupcije
  3. Agencija: Zdravstveni pregledi nisu političke aktivnosti

Agencija: Zdravstveni pregledi nisu političke aktivnosti

Agencija za borbu protiv korupcije je u proteklom periodu dobila više prijava građana i političkih subjekata da Opštinski odbor Srpske napredne stranke Batočina organizuje besplatnu pravnu pomoć, kao i da će se u narednom periodu, u organizaciji Unije žena OO SNS Batočina, obaviti besplatan očni pregled od strane lekara specijaliste, oftalmologa.

Odredbom člana 19. Zakona o finansiranju političkih aktivnosti propisano je da sredstva za finansiranje redovnog rada politički subjekti mogu da koriste za funkcionisanje i propagiranje ideje političkog subjekta koje, između ostalog, podrazumevaju rad sa biračima i članstvom, međunarodnu saradnju, troškove zarada i naknada zaposlenih, troškove promocije, reklamnog materijala i ostale slične političke aktivnosti.

Agencija ukazuje na to da se pružanje pravne pomoći i obavljanje zdravstvenih pregleda ne mogu smatrati političkim aktivnostima političkog subjekta u smislu Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, te da ovaj vid ponašanja može dovesti do povrede ovog i drugih zakona.

Izvor: Agencija za borbu protiv korupcije

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…