Agencija pokrenula postupak protiv Nikole Ristića

Protiv načelnika beogradske Komunalne policije Nikole Ristića, Agencija za borbu protiv korupcije u ponedeljak je pokrenula postupak jer nije dostavio podatke o imovini i prihodima.

Ristić je po stupanju na javnu funkciju bio dužan da u roku od 30 dana podnese izveštaj o imovini i prihodima, prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije.

S obzirom da to nije učinio, agencija je pre dva dana protiv ovog funkcionera pokrenula postupak odlučivanja da li je prekršio zakon, navodi se u odgovoru agencije novinarima Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK.

Nikola Ristić je na funkciji načelnika Komunalne policije od sredine 2014. godine.

Osim Agencije za borbu protiv korupcije, još jedna institucija kontrolisala je postupanje ovog funkcionera.

Zaštitnik građana zatražio je 4. februara Ristićevu smenu zbog nepravilnosti u radu pripadnika komunalne policije, a u vezi sa incidentom sa novinarima KRIK-a i Istinomer-a. Ristić i njegov zamenik Darko Vujisić bili su prisutni kada je novinarima KRIK-a, dok su gradonačelniku Beograda pokušavali da postave pitanja o istraživanju 24 stana, oduzeta oprema i obrisani snimci.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je prošle nedelje da Ristić neće biti smenjen. O Ristićevoj smeni gradska vlast mora da odluči najkasnije početkom aprila kada ističe zakonski rok od 60 dana.

Autorika: Dragana Pećo, Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…